Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

General Trust i-ar fi refuzat pe Ţâroiu şi Marin, care îi ofereau contracte de 7 milioane, respectiv 700.000 lei

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1258

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2444_36.jpg

=În schimb, a acceptat o lucrare măruntă la Ţiţeşti, de nici 80.000 lei în cap

Primarul liberal Gheorghe Savu are o colaborare cu firma piteşteană General Trust Argeş, pentru o lucrare de valoare redusă. 79.455,34 lei îl costă pe edilul de la Ţiţeşti o reţea de canalizare în comună, pe drumul de la Şerbani. Curios lucru de ce o companie precum General Trust a acceptat o „lucrărică” neînsemnată, în condiţiile în care susţin că s-au rugat, în acest an, de acest constructor cu reputaţie „beton” şi primarul de la Câmpulung, şi primarul de la Stoeneşti. Mulţumit că a încheiat cu trei-patru luni mai devreme amenajarea centrului, tronsonul cuprins între „Bărăţie” şi „Dinicu Golescu”, incluzând Piaţeta şi Parcul Jurământului, o investiţie de peste 2 milioane de lei, derulată în 2018, Liviu Ţâroiu a declarat public că şi-ar fi dorit să reabiliteze Bulevardul „Pardon”, cu străzile Negru Vodă şi Republicii, cu aceeaşi firmă. Nicidecum cu obscura Conteh Barengott, un SRL fără activitate al familiei Răuţoiu, asociat cu executantele din Piaţa Primăriei, Group Concif şi Ratelen Construct, ale aceloraşi afacerişti din Stoeneşti - Cetăţeni. 

Liviu Ţâroiu: “Credeţi că mie nu-mi convenea ca ăla care mi-a făcut Republicii şi Negru Vodă să vină şi pe Bulevard?”

Numai că General Trust ar fi refuzat un proiect de aproximativ 7 milioane de lei şi aşa a ajuns contractul pe mâna unor întreprinzători care dau emoţii cu prestaţiile lor neprofesioniste. Iată ce spunea Liviu Ţâroiu la şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul lunii noiembrie, când i s-au cerut explicaţii despre atitudinea constructorilor responsabili de blocarea celor mai importante investiţii din programul anului 2019. „N-au vrut să vină pe aceste contracte niciuna dintre societăţi. Credeţi că mie nu-mi convenea ca ăla care mi-a făcut Republicii şi Negru Vodă - şi mi le-a făcut cu şase luni mai rapid decât prevedea contractul - să vină şi pe Bulevard? Dar n-a venit. Eu l-am sunat şi l-am întrebat de ce nu mai vine, că n-a avut niciun fel de obiecţii vizavi de noi. Între firmele din localitate sunt foarte puţine bune pentru drumuri, poduri şi chestiuni de acest gen.”, declara, de curând, Liviu Ţâroiu.

Paul Marin: “Am vorbit cu cei de la General Trust şi mi-au spus: „N-avem, la anul”

La scurt timp după aceste afirmaţii, am avut parte de altele asemănătoare. Primarul Paul Marin ne-a precizat că şi el i-a contactat pe cei de la General Trust, înainte de a purcede asfaltările proaspăt derulate în satele Piatra, Slobozia şi Bădeni. Iar răspunsul a constat tot într-un refuz, însoţit şi de o motivaţie: lipsa de personal. Măcar oamenii au fost sinceri şi au spus că n-au cu cine să lucreze, faţă de concurenţa din Bădeni - Cetăţeni - Târgovişte, care s-a aruncat într-o sumedenie de contracte, pe care le lungesc cât vor, ştiind că primarii nu-i dau în judecată pentru rezilierea lor. „Nu mai ai cu cine să lucrezi. Eu am intrat în această întârziere, că n-am avut cu cine să lucrez. M-am rugat de mai mulţi să-mi facă lucrările acestea. Şi n-a venit unul. Am vorbit cu cei de la General Trust, care toarnă asfalt, şi mi-au spus: „N-avem, la anul.” Or eu aveam programate investiţiile în acest an.”, mărturisea, săptămâna trecută, şeful Executivului de la Stoeneşti. Acum, nu ştim dacă i-a convenit sau nu că l-au refuzat cei de la General Trust şi că, astfel, s-a orientat către cineva de „acasă”, dar la Paul Marin, Group Concif a făcut treabă, lucrând şi repede, şi bine. 

După ce a spus „pas” ofertelor primarilor Ţâroiu şi Marin, care l-au invitat să-i presteze, primul, o lucrare de 7 milioane de lei, celălalt, o lucrare de 700.000 lei, General Trust a acceptat o intervenţie minoră la Ţiţeşti, de nici 80.000 de lei în cap. Probabil că, în acest moment, a mai scăpat de angajamente ori a convenit cu primarul Savu ca execuţia să aibă loc la anul. Totuşi, ca să fie sigur că se află pe agenda constructorului din Piteşti cât mai în faţă, conducătorul localităţii a întreprins achiziţia serviciilor firmei din Piteşti pe 9 decembrie 2019. Obiectul contractului atribuit direct îl constituie canalizarea pe drumul de la Şerbani: reţea DN 250, racorduri, cămine de canalizare aferente, cămine de racord, refacerea acceselor către proprietăţi. 

Magda BĂNCESCU

The most visited gambling websites in The UK